aprilie 23, 2020 Categorie:

Vă confruntați cu nevoia închirierii unui apartament sau o casă într-un oraș în care nu locuiți încă? La o primă vedere, închirierea unei case sau apartament fără o vizionare prealabilă poate părea dificilă, însă nu imposibilă.

Pentru a reuși într-o astfel de situație, credem că o planificare atentă, parteneriatul unui agent bun și încrederea în fotografiile de pe site-urile de specialitate sunt elementele importante pentru perfectarea închirierii.

Astfel, în continuare vă punem la dispoziție mici recomandări pentru a obține închirierea perfectă a locuinței.

Cercetări de piață

Familiarizați-vă cu piața inchirierilor din orașul în care veți locui, discutați cu oamenii care locuiesc deja acolo și obțineți recomandări. Atunci veți descoperi cum arată procesul de închiriere.

  • Închirierea devine disponibilă cu luni înainte sau proprietarii vor aștepta să îi elibereze până în ultimul moment?
  • La ce facilități standard trebuie să vă așteptați?

Acestea vă vor oferi informații actualizate pe piață imobiliară, cu listari online din zonele de preferință.

Luați în considerare deplasarea dumneavoastră

Atunci când vă mutați într-un oraș nou,  va trebui să luați în considerare naveta pană la locul de muncă. Astfel, credem că înainte de a închiria o locuință răspunsurile la următoarele întrebări vă pot ajută:

  • Care ar fi timpul estimate de transfer din orice cartier dat?
  • Dincolo de kilometri și distanțe, care este dinamică traficului la orele de vârf?
  • Care sunt opțiunile de mers pe jos, cu bicicletă, cu mașina sau transportul public de la locuința până la serviciu?

Recomandăm folosirea cu încredere a opțiunii „Informațîi Trafic” sau „Transport” de pe Google Maps. Aici vă veți putea formă o idee corectă asupra traficului din orașul în care doriți să ajungeți.

Găsiți un agent imobiliar de încredere

Dacă nu aveți posibilitatea de a caută personal apartamente sau case, e important să vă asigurați că aveți un  agent imobiliar care să caute în locul dumneavoastră. Acesta vă va prezenta variante din mai multe zone cu avantajele și dezavantajele aferente. Recomandările sunt întotdeauna un pariu sigur, dar luați în calcul și găsirea agenților imobiliari afiliați anumitor cartiere. Un agent afiliat unui cartier vă poate oferi informațîi exacte cu privire la facilități de cartier și ore de transfer, prezentându-vă ofertele cele mai bune în raport de nevoile dumneavoastră.

După ce ați găsit un agent cu care să rezonati, asigurați-vă că este dispus să lucreze pentru un client care nu poate fi disponibil fizic. Pentru cliențîi aflați la distantă un agent poate trimite fotografii ale unor apartamente potențiale atât din interiorul apartamentului, prin clădire și în jurul blocului.

Obțineți toate documentele în ordine

După încheierea colaborării cu un agent, veți dori să aflați ce așteptări au proprietarii de la viitorii chiriași. Pe piețele de închiriere competitive, această listă ar putea fi lungă, așa că pregătiți documentele în prealabil pentru a fi transmise agentului dumneavoastră imediat ce va fi cazul. Profilul complet al unui chiriaș poate include sume de plată și/sau garanțîi suplimentare.

Cercetarea clădirii și a proprietarului

În situația în care agentul dumneavoastră a găsit o variantă promițătoare, pentru a fi sigur că e decizia potrivită, aveți posibilitatea de a face cercetări online. Căutați detalii despre construcție, câte unități deține și ce facilități sunt incluse. Și dacă clădirea este deținută de o unitate de administrare, puteți găși de obicei recenzii online despre această.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *